Спорткомплекси міста перевірять на доступність для людей з особливими потребами.

Львівська міська рада розпочне перевірку доступності спортивних комплексів для людей із особливими потребами, заявив сьогодні, 25 лютого, під час засідання сесії ЛМР міський голова Андрій Садовий у відповідь на звернення Остапа Стадника, якому відмовили у доступі до фітнес-центру «Sport life», передає Zaxid.net.

 

«У нас буде можливість промоніторити всі інші спортивні заклади Львова, у тому числі басейни, з точки зору доступності для людей. Я розумію, що ця установа, про яку ви говорите, є приватною. Але вона розташована у Львові і тому повинна поважати рішення, які приймаються тут», – заявив Андрй Садовий.

 

Він також доручив провести із керівництвом фітнес-центру «Sport life» на вул. Зубрівській ще одну зустріч за участі керівників департаменту гуманітарної політики ЛМР і Сихівської райадміністрації, а також депутатів профільних комісій міськради.

 

«Я думаю, вони повинні зрозуміти помилковість своїх тлумачень. Якщо вони мають можливість допомогти людині, то мають це зробити», – додав Андрій Садовий.

 

Під час сесії 25 лютого перед депутатами міськради виступив Остап Стадник, якому двічі відмовляли у доступі до басейну у фітнес-центрі «Sport life». За його словами, після реакції журналістів адміністрація спорткомплексу відповіла, що через рік зможе задовольнити прохання Остапа Стадника займатися у басейні. За той час там мають намір переробити приміщення, аби до нього могли проходити люди на візках, і провести навчання серед своїх працівників.

 

«Але зрозуміло, що цей рік – це час, за який має статися щось, що змусило б мене передумати займатися у цьому центрі», – заявив Остап Стадник.

 

Це вже не перший випадок, коли людям на візках візках відмовляють у доступі до спорт-центрів, мотивуючи це тим, що приміщення відповідно не обладнані.

 

Як повідомляв Z, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий доручив чиновникам привести усі громадські місця у відповідність з потребами маломобільних груп населення.

25.02.2016