У квартирній черзі перебувають 2 тис. учасників АТО та членів сімей загиблих бійців.

У Львові 2 тис. людей – учасників АТО і членів сімей загиблих воїнів – стоять у черзі на отримання квартири, повідомила голова ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків, передає ЗіК.

 

За словами Богдани Сірків, відповідно до закону, учасники АТО і члени сімей загиблих мають право на отримання до 10 соток землі. Однак у Львові учасників бойових дій повідомляють, що вільних земель немає, і взамін пропонують стати на квартирну чергу, що рухається дуже повільно.

 

«У минулому році держава виділила 18,5 млн грн, і за ці кошти було куплено 19 квартир. 14 – для сімей загиблих, решта – для поранених в АТО. Але є ще 2 тисячі людей», – зазначила Богдана Сірків.

 

Також Богдана Сірків нагадала, що ще в квітні минулого року міська рада Львова зарезервувала три ділянки для будівництва житла для учасників бойових дій, однак досі проекти будівництва не розроблені.

 

Як повідомляв Z, міська рада Львова двічі проводила тендер на визначення компаній, що будуватимуть житло для учасників АТО та сімей загиблих на вул. Під Голоском. За результатами другого тендеру, цим займуться дві львівські фірми. Перший тендер вважається таким, що не відбувся.

23.02.2016