Сьогодні, 23 лютого, в Івано-Франківську учасники Антикорупційного руху Міхеїла Саакашвілі розповіли про своє бачення виходу з політичної кризи в Україні. Сам лідер руху на зустріч не прийшов, повідомляє Фіртка.

 

Замість Міхеїла Саакашвілі про рух розповідали колишній редактор «Форбс.Україна» Володимир Федорин, лідер партії «Демократичний Альянс» Василь Гацько і грузинський політик-реформатор Георгій Вашадзе.

 

Наразі вимоги Руху зводяться до п'яти позицій: відставка уряду; призначення незалежного Генпрокурора; ухвалення закону про економічні свободи; забезпечення на ділі принципу невідворотності покарання для корупціонерів; нове виборче законодавство, що доволить викинути олігархів з політики.

 

Крім того, представники «Руху» вважають, що єдиним виходом із політичної кризи в Україні є дострокові вибори.

 

За словами організаторів Антикорупційного Форуму, що розпочнеться в Івано-Франківську сьогодні, 23 лютого, о 18 год., головною метою заходу є соціально-просвітницька робота, до якої залучають вчених, економістів, істориків, політологів і депутатів різних рівнів, щоби відновити зв’язок між народом і владою, а також повернути втрачену до неї довіру.

 

Ініціатори форуму переконані, що запорукою протидії корупції є доброчесне, активне,свідоме громадянське суспільство.

23.02.2016