Хірург-уролог з Великобританії проведе в «Охматдиті» 10 безкоштовних операцій.

У Львові наступного тижня на базі «Охматдиту» безкоштовно прооперують 10 пацієнтів з аномаліями фізичного розвитку в галузі урології, розповів керівник обласного центру малоінвазивної хірургії дитячого віку та хірургії новонароджених «Охматдиту», дитячий хірург Андрій Дворакевич, передає Вголос.

 

За його словами, пацієнтів оперуватиме за допомогою ендоскопічного методу знаний у світі дитячий уролог, хірург клініки «The Great Ormond Street Hospital» (Великобританія, Лондон) Абрахам Чарян.

 

«Дитячий хірург спільно з нашими провідними фахівцями проконсультує понад 40 пацієнтів від народження до 18 років і проведе близько 10-ти ендоскопічних малоінвазивних урологічних операцій. Ідеться про складні аномалії розвитку, які раніше оперували лише відкритим методом. Цього разу оперуватимемо дітей за допомогою відеокамери і мініатюрних інструментів», – розповів Андрій Дворакевич.

 

Після малоінвазивних операцій, за його словами, пацієнти не потребують тривалого перебування у клініці, а також серйозної післяопераційної терапії.

 

«Менше часу в клініці, менше ліків, менше психологічної та фізичної травми», – додав лікар.

 

Усі операції будуть безкоштовними, але родинам пацієнтів клініка може запропонувати оплатити витрати медикаментів та розхідних матеріалів для втручання.

 

Андрій Дворакевич також сподівається, що під час візиту хірурга з Англії буде підписано угоду між медичними університетами, після чого українські лікарі зможуть стажуватися у Великобританії.

 

«Налагодити контакти з європейськими лікарями не так легко, оскільки ці контакти не дає нам Міністерство охорони здоров’я. Ми, лікарі, самі доводимо, що є свідомими і хочемо вчитися та співпрацювати», – підсумував хірург.

 

Як повідомляв Z, нещодавно у Львові провів низку безкоштовних операцій пластичний хірург з Німеччини.

23.02.2016