Галичани згадують Героїв Небесної сотні.

У Львові, Тернополі та Івано-Франківську вшановують пам’ять розстріляних на Майдані 19-20 лютого 2014 року.

 

19 лютого у Львові студенти вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні ходою скорботи. Фото: Ярослав Тимчишин

 

Так, у Львові сьогодні, 19 лютого, тисячі студентів взяли участь у ході скорботи за загиблими учасниками Революції Гідності, передає Gazeta.ua. Колона молоді і викладачів львівських ВНЗ пройшла від національного університету ім. Івана Франка до пам'ятника Тарасові Шевченку. Попереду несли щит, складений із 1 500 маленьких «щитів», що символізували захист борців за честь і справедливість. До ходи також приєдналися учасники Революції Гідності, які були свідками трагічних подій лютого 2014 року.

 

Хода закінчилася поминальною панахидою і вічем біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Після поминальних заходів студенти роздали учасникам ходи шматочки символічного щита на знак єдності українців і віри в перемогу.

 

Завтра, 20 лютого, Львівська міська рада запрошує пригадати кожного борця за волю України та помолитися за них. Об 11 год. на Личаківському цвинтарі запалять свічки на могилах загиблих. О першій годині біля пам’ятника Шевченкові також відбудеться екуменічний молебень, віче та концерт-реквієм.

 

У Тернополі ж сьогодні, 19 лютого, відкрили музей Революції Гідності, повідомили у міській раді. Музей запрацював на базі школи №18. Також протягом 19-20 лютого телеканал ІНТБ покаже серію короткометражних фільмів про Героїв Тернопільщини, які загинули на Майдані.

 

В Івано-Франківську пам’ять загиблих сьогодні також вшанували ходою пам’яті, передає "Вголос". Учасники заходу із запаленими факелами пройшли вулицею Незалежності від Вічевого майдану до Меморіального скверу, де місцеві священнослужителі відправили поминальну панахиду за вбитими борцями за державну незалежність України.

 

 

19.02.2016