Міськвиконком зобов’язав торгові точки сховати алкоголь від очей львів'ян.

 

19 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до рішення про обмеження продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у Львові, що передбачають заборону оформлення вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі та малих архітектурних формах, повідомляє "Гал-інфо".

 

Директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич пояснила, що, враховуючи заборону реклами алкогольної продукції, таке рішення є логічним.

 

Ірина Кулинич додала, що рішення виконкому набирає чинності з моменту його підписання.

 

Наразі, за її словами, рішення має рекомендаційний характер.

 

«Власники торгових точок будуть поінформовані про це рішення. До контролю за виконанням цього рішення будуть залучені усі контролюючі служби – поліція, муніципальна дружина, фіскальна служба та інші», - сказала Ірина Кулинич.

 

Якщо ж власники торгових точок не стануть міняти вигляд вікон-вітрин, то платитимуть штрафи, сказала Ірина Кулинич, зазначивши, що міськрада починає напрацьовувати процедуру санкцій.

 

Так, наприклад, для МАФів це буде процедура відкликання паспорта об’єкта, а відтак така торгова точка буде вважатися позбавленою дозвільних документів.

 

Для великих торгових точок напрацюють процедуру стягнення штрафів.

19.02.2016