Один з керівників ЗСУ може потрапити за ґрати на 12 років.

У понеділок, 15 лютого, Шевченківський районний суд м. Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону України та обрав заступнику начальника з технічного забезпечення – начальнику Управління технічного забезпечення логістики командування Повітряних Сил України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з визначенням застави у розмірі 20 млн грн, повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник Управління технічного забезпечення Повітряних Сил ЗСУ, командир та заступник командира однієї з військових частин, спільно з директором ДП «Красилівський агрегатний завод» та заступником начальника цеху цього державного підприємства, викрали балочні кріплення під крило літаків СУ-24 для перенесення авіаційних бомб зі складів військової частини з метою їх використання для виконання контракту із Республікою Індія, ціна якого – $18 млн.

 

Полковник підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення військового майна військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, вчинене в умовах особливого періоду, за попередньою змовою групою осіб).

 

Санкцією ч. 3 ст. 410 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

17.02.2016