Місцеві бюджети зростають, але промисловість та інвестиції – падають.

Три області Галичини можуть вважатись фінансово самодостатніми – в кожній з них зростають доходи місцевих бюджетів. Проте рівень промисловості, капітальних інвестицій та притоку іноземного капіталу минулого року опустився у порівнянні з 2014 роком. Про це йдеться в рейтингу економічного розвитку областей України, складеному виданням Слово і діло.

 

Економічний розвиток регіонів України в 2015 р. Інфографіка: Слово і діло

 

Львівщина посіла сьоме місце у рейтингу. Тут протягом 2015 року темп зростання доходів місцевих бюджетів без урахування трансфертів піднявся на 47,1 пунктів, що робить область фінансово самодостатньою. Проте з інших показників економічного розвитку зростання відбулось тільки в галузі будівництва – на 6,9 пунктів.

 

Івано-Франківщина у рейтингу опинилась на 10-му місці, тут показник фінансової самодостатності зріс на 42,5 пунктів. Усі інші показники – будівництво, інвестиції, промисловість, сільське господрство – втратили.

 

Так само впали показники Тернопільщини, через що область посіла 23 місце в рейтингу. Хоча доходи місцевих бюджетів тут зросли на 53,6 пунктів. Після Тернопільщини в рейтингу розташувались тільки Донецька та Луганська області, де триває АТО.

 

Абсолютним лідером цього рейтингу став Київ, що є найбільш розвинутим у соціально-економічній сфері. Другу сходинку посідає Дніпропетровська область, самодостатність якої зросла в порівнянні з 2014 роком на 33,2%, а третю – Київська. Її самодостатність збільшилася на 45%.

16.02.2016