Поліція відкрила кримінальне провадження щодо Почаївської лаври.

На Тернопільщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом здійснення незаконної діяльності спрямованої на розпалювання релігійної ворожнечі, повідомили в обласному осередку «Правого сектора», активісти якого і звернулись з відповідною заявою до правоохоронців.

 

«У відповідності до Законів України прошу вжити заходів із недопущення подальших порушень законних інтересів громадян України, шляхом припинення діяльності (ініціювання започаткування такого процесу) релігійної громади чоловічого монастиря Свято-Успенської Почаївської Лаври УПЦ, оскільки її діяльність порушує статті Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», – йдеться в заяві ПС, що скерована голові Тернопільської ОДА Степанові Барні та керівнику ГУ Національної поліції в області Олександрові Богомолу.

 

У «Правому секторі» кажуть, що на сайті Почаївської лаври поширено низку ворожих матеріалів, що мають ознаки порушення українського законодавства.

 

«Зокрема на території Свято-Успенської Почаївської лаври та через підконтрольні їй сайти розповсюджують матеріали релігійного характеру, зміст яких спрямований на приниження честі і гідності представників інших конфесій, посилює настрої неприязні та спонукає читачів до формування проявів нетерпимості по відношенню до прихильників інших конфесій.

 

Цитуємо один з матеріалів: «Розділення може бути тільки по відношенню до Церкви: член Церкви (православний), розкольник (УАПЦ, УПЦ КП), єретик (католик, протестант, сектант) та язичник». Подібними твердженнями рясніють усі згадані матеріали», – зазначили в «Правому секторі».

 

Активісти нагадують, що українське законодавство наголошує на неприпустимості дискримінації за ознаками віри. Зокрема про це йдеться у ст.ст. 4, 5, 6 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації».

11.02.2016