211 сімей учасників АТО перебувають в черзі на житло, але перспектив – немає.

Івано-франківські бійці АТО скаржаться на складну ситуацію із виділенням житла. За словами Андрія Долика, який очолює обласну спілку учасників АТО, минулоріч за державною програмою в Івано-Франківську виділили кілька квартир сім’ям загиблих бійців, а цього року ситуація ускладнилась, передає Станіславське-ТБ.

 

За даними Центру допомоги учасникам АТО, сьогодні в Івано-Франківську в черзі на отримання житла перебувають 211 сімей військовослужбовців, які повернулися з Донбасу. Загалом, в області таких сімей понад 400.

 

Андрій Долик зазначає, що в черзі на житло, окрім учасників АТО, також вже давно перебувають військові, які служили в Афганістані, та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Демобілізований Руслан Яцків додав, що ситуація з житлом в місті катастрофічна.

 

«У місті ситуація катастрофічна, і не тільки з житлом, а й з іншою допомогою. Ще у районах військові часом щось отримують, а в місті – ні. Немає жодної перспективи, ані з квартирами, ані з ділянками під забудову», – сказав він.

 

В Івано-Франківському Центрі допомоги учасникам АТО кажуть, що пільговим кредитуванням вирішити проблему не вдасться, адже умови такого кредитування для учасників АТО є складними. Водночас, зазначають у Центрі, допомогти може дотримання законодавства, що зобов’язує забудовників виділяти певну кількість квартир військовим.

10.02.2016