У школах ще не придумали, як діти відпрацьовуватимуть за карантин.

Виконувач обов’язків начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик каже, що освітяни тільки шукають шляхи для надолуження пропущеного учнями під час карантину. Наразі управління збирає пропозиції у школах, повідомили в прес-службі ЛМР.

 

Розглядається декілька варіантів відпрацювання, а саме: за рахунок ущільнення навчальних матеріалів, проведення додаткових уроків у школах або ж  через зменшення терміну весняних канікул з 7 до 4 днів, але з урахуванням того, що сумарно річні канікули мають становити 30 днів.

 

«Зараз ми в управлінні освіти збираємо інформацію від керівництва шкіл щодо пропозицій по можливих варіантах відпрацювань у навчальних закладах Львова і на підставі отриманих даних будемо визначати та рекомендувати методи відпрацювання. Однак, варто зауважити, що Міністерство освіти і науки України не рекомендує перенавантажувати дітей додатковими уроками», – зазначила Зоряна Довганик.

 

Водночас у Міністерстві освіти й науки України, пишуть Варіанти, повідомили, що школярі не матимуть додаткових уроків по суботах, натомість учні повинні освоїти у повному обсязі зміст кожного предмета за допомогою ущільнення навчального матеріалу, самостійного опрацювання чи засобів дистанційного навчання.

 

«Міносвіти звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів», – йдеться в повідомленні Міносвіти.

 

Так само у відомстві наголосили, що менша кількість проведених уроків, що зумовлене тривалим карантином, не вплине на заробітну плату вчителів.

 

«Коли в певні дні чи місяці заняття не проводяться з належних причин, то учительська заробітна плата здійснюється з розрахунку тієї плати, що встановлена при тарифікації за умови, якщо вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу», – зазначили в міністерстві.

09.02.2016