Замість бабаків прогноз погоди робитимуть гуси та фазани.

У Львові прогнози про настання весни дізнаватимуться від птахів, а не від бабаків, як це було завжди. Останні, розповів директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, через теплу погоду заснули на місяць пізніше, аніж зазвичай, тому їх наразі не будитимуть, передає Zaxid.net.

 

«Зараз вони дійсно сплять досить міцно, і тому навмисно їх будити ми не збираємося. Восени було аномально тепло. Таке повторюється уже тричі підряд, три останні роки. На жаль, от так сталося, що вони заснули пізно, можуть і прокинутись пізно. І тому цього року на Стрітення будемо прогнозувати весну за допомогою інших тварин, як це робили наші пращури», – розповів Ігор Антахович.

 

За його словами, 15 лютого під час дитячого свята весну в еколого-натуралістичному центрі віщуватимуть фазани. А ще – качки та гуси, які в природі першими серед птахів роблять кладку.

 

Щоправда, за словами фахівців, жодних змін у поведінці птахів і тварин поки що немає – вони не линяють і весняного шлюбного забарвлення ще не мають. Навіть лисиці у вольєрах дотепер – у зимовій шубі. Тож на швидке тепло сподіватися годі. І весна, вочевидь, цього року буде пізньою.

08.02.2016