58 українців спіймали на нелеґальному виробництві цигарок.

Правоохоронні органи Польщі затримали 58 українців на нелеґальному виробництві цигарок. Троє осіб перебуває під вартою, а решту відпустили.

 

Про це повідомив представник департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"27 січня у Мазовецькому воєводстві 58 громадян України було затримано за підозрою в нелеґальному виробництві тютюнових виробів. За результатами оперативно-слідчих дій 29 січня 55 громадян було звільнено, трьох тимчасово заарештовано за обвинуваченням в організації злочинного угруповання. Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід", – повідомив Ігнатовський.

 

За його словами, посольство України в Польщі тримає питання на особливому контролі і вживає заходів щодо надання консульського забезпечення в цій справі.

 

Прес-секретар Центрального слідчого бюро поліції Польщі Катажина Бальцер повідомила, що підпільна фабрика працювала поблизу Варшави. Під час спецоперації конфіскували товар і сировину. "Для виготовлення сигарет вони використовували конвеєр, який обслуговували позмінно десять людей. Кілька десятків осіб займалися запаковуванням товару", – розповіла вона.

 

29.01.2016