«БРІКС помер, хай живе ТІККС», — так іронічно називається стаття Стіва Джонсона. Автор звертає увагу на поведінку інвесторів, котрі почали віддавати перевагу спілці Тайваню, Індії, Китаю і Південної Кореї над спілкою Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки.

 

 

Financial Times нагадує, що минулого року американський інвестбанк Goldman Sachs закрив фонд БРІКС після того, як активи фонду впали нижче за 100 мільйонів доларів після піку в $800 мільйонів 2010 року.

 

Видання зазначає, що тривала рецесія в російській і бразильській економіках більше не дозволяє говорити про спілку БРІКС як про головного драйвері зростання на ринках. «БРІКС більше не є тим механізмом зростання ринку, що розвивається, яким він був колись. Тепер у світі склався новий порядок речей», — зазначає у коментарі виданню засновник дослідницької компанії Copley Fund Research Стівен Ґолден.

 

 

За даними Copley Fund, частка країн ТІККС в портфелі середньостатистичного інвестиційного фонду ринків, що розвиваються, зросла з 40% в квітня 2013 року до нинішніх 54%. У 63% таких фондів не менше 50% активів інвестовано в країни ТІККС. Лише у 10% фондів розвиткових ринків така велика частина коштів інвестована в БРІКС. 

28.01.2016