Містяни зможуть отримати через інтернет до 30 нових адмінпослуг.

Учора, 27 січня, ІТ-директор ПриватБанку та засновнтк проекту iGov презентував в Івано-Франківську електронну систему надання послуг. За його словами, незабаром івано-франківці зможуть ще менше ходити до державних установ за довідками, повідомляє Репортер.

 

«Ми вже підписали Меморандум про співробітництво та партнерство у сфері надання адміністративних послуг з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим. До кінця лютого плануємо запустити від 10 до 30 послуг, яких ще не було на Франківщині. Приємно, що ви одні з перших приєдналися до системи BankID, і запровадили отримання субсидій в онлайн-режимі», – зазначив Дмитро Дубілет.

 

Він розповів, що проект розвивається повністю на волонтерських засадах і кожен охочий поліпшити його може долучтись до команди.

 

Метою створення цього ресурсу надання державних послуг через інтернет є, перш за все, боротьба з корупцією. Також приорітетами є оптимізація роботи чиновників та зручність для громадян.

 

Всього нині на iGov.org.ua можна отримати близько 200 державних послуг. Серед них – реєстрація авто в сервісних центрах, довідка про доходи, реєстрація місця проживання, оформлення українського і закордонного паспортів тощо. Найбільше послуг від iGov можуть отримати жителі Дніпропетровська (147), Києва (63), Львова (55), Тернополя (51) та Миколаєва (47).

28.01.2016