Медики рекомендують закрити школи щонайменше на тиждень.

Заступник державного санітарного лікаря Львівської області Олег Когут вважає, що, з огляду на показники захворюваності на грип та ГРВІ, доцільно закрити школи на карантин, передає Львівська газета.

 

«У нас щотижня збільшується рівень захворюваності: вже другий тиждень у Львові маємо перевищення епідпорогу у віковій категорії 7-14 років, тобто школярів. Тому доцільно було б тимчасово зупинити навчання, хоча б до кінця поточного тижня, з постійним моніторингом захворюваності. Якщо рівень зростатиме, то ці заходи варто продовжити, допоки ситуація не стабілізується», – вважає Олег Когут.

 

Проте, за його словами, чи вводити у школах карантин, вирішує місцева влада – управління освіти, а медики тільки дають рекомендації.

 

Коли минулого тижня канікули продовжили у школах Івано-Франківська та Тернополя, львівські учні повернулись за парти попри рекомендації лікарів.

 

Водночас, повідомляє радіо Львівська хвиля, в області на карантин закрили вже 33 школи, зокрема в Червонограді, Дрогобичі, Стебнику та у Славському.

25.01.2016