Вишеградська четвірка вчитиме українців енергоефективності в лютому.

Наприкінці лютого у Львові відбудеться засідання країн Вишеградської групи та України у форматі «V4 + Україна» на рівні Держсекретарів зовнішньополітичних відомств Словаччини, Польщі, Чехії та Угорщини, повідомили в прес-служб Львівської обласної державної адміністрації.

 

У рамках заходу 26 лютого за «круглим столом» фахівці чотирьох країн розкажуть про успішний досвід з енергоефективності. А вже наступного дня про енергозберігаючі заходи говоритимуть на двосторонньому українсько-словацькому «Ярмарку досвіду», розповіли під час зустрічі голова ЛОДА Олег Синютка та генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова.

 

«Надзвичайно знаково, що зустріч «Вишеградської четвірки» відбудеться у Львові. Адже для нас дуже важливо перейняти той досвід, який здобули ці країни у сфері енергетики, та використати його у реалізації місцевих енергоефективних проектів», – сказав Олег Синютка, запропонувавши реалізувати на території області енергоефективний проект, для прикладу у соціальній сфері, використовуючи напрацювання фахівців зі Словаччини.

 

Під час розмови сторони також висловили зацікавленість у відкритті Почесного консульства Словацької Республіки у Львові.

 

«Сьогодні зручний час для ваших підприємців, щоб відкрити свій бізнес на Львівщині. Тим більше, словацький консул міг би стати хорошим посередником цього процессу», - сказав Олег Синютка.

25.01.2016