Франковий Університет святкує 355-й день народження.

20 січня 1661 року після численних спроб місцевих єзуїтів домогтись статусу для свого навчального закладу король Ян ІІ Казимир підписав диплом, що надавав львівській єзуїтській колегії «гідність академії і титул університету» з правом викладання всіх тодішніх університетських дисциплін, присудження вчених ступенів бакалавра, ліценціата, магістра і доктора.

 

Львівський національний університет імені Івана Франка за роки незалежності України став одним із найпрестижніших закладів України, здобув високий міжнародний авторитет, став потужним науковим осередком.

 

За підсумками 2014 року ЛНУ увійшов до п'ятірки лідерів у загальному освітньому рейтингу, до трійки кращих класичних університетів України та став беззаперечним лідером серед університетів Західного регіону.

 

За результатами рейтингу вищих навчальних закладів України за даними наукометричної бази даних Scopus станом на 22 грудня 2014 року Львівський університет ввійшов до трійки лідерів.

 

У 2014 р. університет був найпопулярнішим ВНЗ України серед вступників, посівши перше місце за кількістю поданих заяв.

 

Університет складається з 19-ти факультетів, семи наукових інститутів, 12-ти студентських організацій та численних навчальних та наукових установ по всій області.

 

Очолює Франковий університет доктор філософських наук, професор Володимир Мельник.

 

Серед випускників ЛНУ були Іван Франко, Богдан Лепкий, Євген Коновалець, Іван Вакарчук, Віктор Пинзеник, Георгій Гонгадзе, Ярослав Грицак, Святослав Вакарчук та інші відомі українці.

20.01.2016