Шахтарі на «Степовій» почали рік зі стихійного страйку.

Другого січня на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» гірники другої зміни розпочали стихійний страйк – їм заборгували 78% зарплати за листопад та 100% - за грудень, повідомив голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України на шахті «Степова» Віталій Оніжук, написав на своїй фейсбуковій сторінці голова НПГУ Михайло Волинець.

 

«Можу сказати, що у новому 2016 році зберігатиметься тенденція зростання заборгованості по заробітній платі у вугільній галузі. Оскільки не вирішуються проблеми вуглепрому як на рівні профільного міністерства, так і на загальнодержавному. Приклад цього стихійного страйку гірників Червонограду свідчить про те, що взимку будуть страйкувати й шахтарі інших державних вугільних підприємств», – написав Михайло Волинець.

 

Станом на кінець грудня борг зі зарплати перед шахтарями Львівщини за листопад становив 78,2 млн грн. У коментарі до допису Михайля Волинця користувачі соцмережі зазначили, що перед святами шахтарям на "Степовій" виплатили по 115 грн.

 

Як повідомляв Z, нещодавно працівники ДП «Львіввугілля» перекривали трасу Львів-Рава-Руська з вимогами виплатити зарплату.

04.01.2016