Містяни оцінили роботу Садового в грудні на «трійку».

У грудні соціологічне дослідження «Львівський омнібус», що проводиться протягом шести місяців Центром досліджень та комунікацій «Active Group», виявило зростання середньої оцінки за роботу депутатів Львівської міської ради. Позиції чинного міського голови та комунальних служб залишилися на тих же позиціях, що і минулого місяця, йдеться на сайті Центру.

 

У грудні 10,6% респондентів поставили максимальний бал за роботу міського голови Андрія Садового проти 8,8% у листопаді. Найпоширеніша оцінка – 4 бали. Так, «добре» Андрієві Садовому поставили 38,4% опитаних. А от «трійок», навпаки, у грудні було найменше (27,8%) за весь період проведення опитування. Не змогли оцінити роботу керівника ради більше, ніж на «два» та «один» бали, 13,6% та 9,6% респондентів відповідно. Отже, у грудні Андрій Садовий зміг втримати свою середню оцінку за позначці «3,3».

 

Покращили своє становище в очах львів’ян депутати міської ради. У грудні кількість «одиниць» та «двійок» зменшилася до 21,8% та 22,8%. Хоча ще у листопаді народні обранці отримали 1 бал від 27,3% та 2 бали від 32,6% респондентів. У грудні кількість тих, хто оцінив роботу депутатів Львівської міської ради на «задовільно», становила 37,1%. Максимальні бали «чотири» та «п’ять» обранці містян отримали від 14,1% та 4,1% респондентів. Такі результати вплинули на середню оцінку депутатів: із 2,2 у минулому місяці вона виросла до 2,6 у грудні.

 

Комунальні служби у перший зимовий місяць, на думку майже чверті (24,8%) респондентів, не напрацювали більше, ніж на 1 бал. Ще чверть (24,1%) оцінили роботу комунальників у 2 бали. «Трійку» за роботу комунальних служб виставили 31,2% опитаних львів’ян. 4 бали львівським коммунальникам поставили 18,3% від кількості респондентів. І лише 1,6% респондентів вважають, що у грудні комунальники працювали на «відмінно».

 

Щодо розвитку міста в цілому, то 30,2 % респондентів переконані, що культурна столиця розвивається цілком у правильному напрямку. «Швидше в правильну» сторону розвивають місто його очільники – така думка 43,7% опитаних львів’ян. Трохи інакше уявляють Львів у майбутньому 18,1% респондентів – вони відповіли на запитання «швидше в не правильному». І цілком незгодні із обраним вектором розвитку Львова 8% учасників омнібусу.

 

Опитування проводилось протягом 19-20 грудня серед 1824 ресондентів. Похибка не перевищує 2,5%.

 

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування.

28.12.2015