Львівська громада працюватиме в депутатських комісіях.

 

У Львівській міській раді створять громадську колегію: громадськість долучатиметься до роботи постійних депутатських комісій, розповів начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Орест Файфурка, пишуть "Варіанти".

 

«Основним завданням громадської колегії буде створити діалог між владою та громадськістю, спільно вирішувати проблеми міста. Нещодавно було утворено робочу групу, до якої увійшли представники громадськості, Інституту міста, депутати. Уже відбулося перше засідання цієї робочої групи, ми повинні опрацювати усі питання, пов'язані із створенням колегії та подати на розгляд громадськості», – сказав Орест Файфурка.

 

Робочу группу, згідно з розпорядженням міського голови, очолив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, до неї увійшли 5 громадських активістів.

 

У колегії працюватимуть представники громадських організацій, викладачі та експерти.

 

«Питання про те, хто обиратиме представників громадської колегії, ще не вирішувалося. На 20 січня наступного року заплановано громадське слухання і цю пропозицію ми винесемо на громадське обговорення, спільно вирішуватимемо як має працювати колегія та хто туди входитиме. Можу сказати, що представники колегії співпрацюватимуть з депутатськими комісіями, зокрема у місті є екологічні організації – вони входитимуить у комісію екології та природокористування», – розповів Орест Файфурка.

 

Також, за його словами, наразі точно невідомо, коли саме буде створена громадська колегія, проте не пізніше першої половини наступного року.

25.12.2015