Місто спробує ще раз знайти компанію, що збудує житло для учасників АТО.

Для будівництва житла для учасників АТО та сімей загиблих у Львові виділено ділянку на вулиці Під Голоском. Там планують збудувати чотири житлових будинки на 210 квартир. Наразі розроблено проект щодо одного з будинків, розповів директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко, передає ЗіК.

 

Він сказав, що проект пройшов експертизу, 13 листопада відбувся тендер на визначення підрядної організації, але подав заявку на нього лише один забудовник, тому він вважається таким, що не відбувся. Зараз будуть розглядати питання про проведення повторного тендеру, про який оголосять днями.

 

«ЛКП «Рембуд» спробувало виступити як підрядна організація і взяти участь в тендері, проте, на жаль, чинне законодавство, зокрема, Закон про державні закупівлі не дозволяє цього зробити», – сказав Віктор Писаренко.

 

Він додав, що у вже готовий проект внесуть деякі зміни, зокрема, в будинку планується встановити сонячні батареї, тому ЛКП хоче запросити до співпраці та обговорення майбутніх мешканців будинку.

 

Віктор Писаренко запрошує усі будівельні організації взяти участь у повторному тендері.

 

«Житло – соціальне, і згідно із законодавством вартість метра квадратного повинна становити 7460 грн, а це надзвичайно низька ціна в сьогоднішніх реаліях. Відтак, гарантій, що за повторного тендеру буде більше охочих збудувати будинок для учасників АТО, бути не може. Однак, якщо і цього разу тендер не відбудеться, то останній шанс реалізувати проект – здійснити закупівлю після двох тендерів, що не відбулися, в єдиного претендента», – сказав Віктор Писаренко.

 

Загальна вартість першого будинку разом з мережами становить 32 млн грн, однак навесні цю суму необхідно буде відкоригувати, враховуючи рівень інфляції. Станом на зараз, земельну ділянку підготовлено та огороджено, зроблено тимчасову дорогу та поставлено охорону.

 

Як писав Z, за результатами конкурсів 4 та 25 листопада і 7 грудня, департамент житлового господарства та інфраструктури готовий придбати одну двокімнатну квартиру та дві трикімнатні квартири для сімей учасників АТО, що втратили функціональні можливості, а також п’ять однокімнатних, п’ять двокімнатних та одну трикімнатну квартири для сімей загиблих учасників АТО, про що укладено попередні договори купівлі-продажу. Кошти виділяють з державного бюджету у сумі 6171234,46 грн.

22.12.2015