Податківці зайнялись фірмами нардепа Шевченка та олігарха Коломойського через задорогий ремонт прикарпатської траси.

Слідче управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області підозрює ТОВ «ПБС» у завищенні вартості ремонту автодороги Н-09 Мукачеве-Львів на 22,12 млн грн, про що свідчить ухвала Івано-Франківського міського суду від 11 грудня, пишуть Наші гроші.

 

За даними слідчих, службові особи фірми «ПБС» завищили ціни будівельних матеріалів, використаних на ремонт автодороги Н-09 (Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів).

 

Фірма нардепа вже отримала з держбюджету 90,45 млн грн, за 61,31 млн грн «ПБС» та підрядник «Автомагістраль Південь» закупили будівельні матеріали у фірми «Віта Констракшн», що, у свою чергу, купила їх за ланцюжком у фірм «Скорзонера» і «Дріада Ріал Естейт». Остання закупила будматеріали у виробників за значно нижчими цінами. Усього кінцева ціна будівельних матеріалів завищена на 22,12 млн грн.

 

Слідчі встановили, що «Віта Констракшин», «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» є пов’язаними між собою фірмами, мають схожі адреси, одних працівників, звітність усіх товариств подається з однієї електронної адреси та ІР-адреси.

 

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», але у вересні вийшов з фракції. Раніше він був директором курорту «Буковель».

 

Офіційно «ПБС» оформлена на працівниць «Буковелю» Іванну Непик та Галину Колибабюк. Іванна Непик раніше була партнером у вже ліквідованій «Ресурсній компанії» Віктора Шевченка, брата нардепа.

 

Олександр Шевченко раніше також очолював фірму «Скорзонера», що є власником курорту «Буковель». Основним власником ТОВ «Скорзонера» є компанія «Шіллінгстон Груп Інк.» (Сент-Вінсент), якою володіють Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

 

Директором «Ресурсної компанії» був Віталій Ковальчук, який з літа цього року є засновником і директором ТОВ «Дріада Ріал Естейт». У 2010-2011 рр.він  очолював «Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ», що теж належить фірмі «Скорзонера».

 

Засновником ТОВ «Віта Констракшн» є італійська компанія «Віта ГМБХ», а директором – Олеся Кирильчук.

 

«Віта Констракшн», «Скорзонера» та «Дріада Ріал Естейт» усі зареєстровані у с. Поляниця (Яремчанська міська рада), участок Щивки, де зрозташований «Буковель».

 

ТОВ «ПБС» з червня цього року виграла підряди на ремонт траси Н-09 на суму 764,47 млн грн. Також фірма отримала підряди на загальну суму 36,59 млн грн на ремонт вулиць в Івано-Франківську, доріг на Львівщині та реконструкцію школи у с. Поляниця.

 

До того, у 2010 р. ТОВ «ПБС» виграло лише один тендер вартістю 1,48 млн грн. на берегоукріплення річки в Івано-Франківській області.

21.12.2015