Відбувся Чин введення на митрополичий престол Архієпископа Євгена Мирослава (Поповича).

 

В катедральному Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі, Архиєрейську Літургію та чин введення на митрополичий престол архієпископа Євгена Поповича відслужив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, — повідомляє сайт Перемисько-Варшавської Архієпархії УГКЦ.

 

Духовенство та вірні Перемисько-Варшавської Архієпархії подякували митрополиту Івану Мартиняку за дотеперішню пастирську працю, яку він здійснював тут з 1996 року та привітали нового Митрополита і Архієпископа Євгена Поповича. Вітальні листи надіслали президенти Польщі та України — Анджей Дуда та Петро Порошенко.

 

Особисто привітали зі вступом на митрополичий престол кир Євгена (світське ім'я — Мирослав) чотири десятки владик, прибулих з Польщі, України та Словаччини, серед яких були Апостольський Нунцій у Польщі архієпископ Celestino Migliore та архиєпископ Кирил Василь – Секретар Конгрегації Східних Церков.

 

Перемисько-Варшавська митрополія УГКЦ охоплює територію всієї Польщі і включає в себе дві архієпархії — Перемисько-Варшавську та Вроцлавсько-Ґданську.

 

 

21.12.2015