Канада допоможе будувати «відкритий уряд» чотирьом містам області.

Сьогодні, 18 грудня, проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міста» (Проект ПРОМІС) підписав меморандум про співпрацю з Івано-Франківською ОДА та Івано-Франківською обласною радою, а також чотирма містами-партнерами: Івано-Франківськом, Яремче, Долиною та Коломиєю, повідомляє Станіславське.TV.

 

Метою проекту є запровадження моделі «відкритого уряду» та забезпечення прозорості і ефективності ухвалення рішень органами місцевого самоврядування.

 

«Ми побували у всіх містах, з якими плануємо працювати, і ми впевнені, що саме така співпраця буде позитивно впливати на просування демократії та економічного розвитку на місцевому рівні, створення сприятливого середовища для ведення малого та середнього бізнесу. Основна мета – спільно напрацювати завдання та напрямки, що будуть позитивно сприяти розвитку регіону в процесі децентралізації», – зазначила Кейді Ворд, головний радник з питання врядування у Проекті ПРОМІС. 

 

«Наша область є єдиною в Західній Україні, яку обрав канадський уряд та наші партнери з Проекту ПРОМІС» – зазначив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. 

 

Проект також має на меті поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади у сфері децентралізації та міжвідомчої співпраці.

 

«В нашому Проекті є експерти та знавці, які фахово працюють у різних сферах, у нас є досвід реалізації таких проектів в Канаді і ми готові та прагнемо цими знаннями поділитися і ми впевнені, що Прикарпаття стане прикладом у процесі розвитку для всієї України», – сказав директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко.

18.12.2015