Через «жарти» телефонного мінувальника евакуювали майже 3 тис. людей.

Учора, 16 грудня, управління СБУ у Львівській області отримало три повідомлення про замінування – аквапарку «Пляж», Краківського ринку та Галицького ринку, повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

 

Повідомлення про вибухівку в аквапарку надійшло на номер 102 близько 11 год. Невідомий погрожував підірвати «Пляж» о 13 год., жодних вимог не висував. Рятувальники евакуювали з місця події 97 відвідувачів та 46 працівників аквапарку.

 

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ Національної поліції України у Львівській області проведено обстеження будівлі та прилеглої території. О 13.45 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

 

Наступне повідомлення надійшло о 15 год. Невідомий заявив про вибухівку на «Краківському ринку». Звідти евакуювали 2150 людей. Спеціалісти вибухово-технічного відділу завершили пошукові роботи о 18.30 – вибухівки не знайшли.

 

У той же час надійшло повідомлення про замінування «Галицького ринку», що в центрі міста. Рятувальники евакуювали звідти 410 людей та провели пошукові роботи. Вибухових пристроїв також не знайдено.

 

За всіма трьома інцидентами тривають слідчі дії.

 

Як писав Z, минулого тижня епідемія замінувань поширилась Івано-Франківськом. Невідомі з Москви погрожували підірвати Ратушу, залізничний вокзал, суд, прокуратуру, готель та газорозподільну станцію.

 

 

17.12.2015