Завтра міськраді запропонують погодити додатковий мільйонний кредит від ЄБРР.

На розгляд завтрашнього засідання сесії Львівської міської ради виносять проект ухвали про погодження умов додаткового кредиту ЄБРР для реалізації проекту продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова, передає Вголос.

 

В ухвалі пропонується погодити ЛКП «Львівавтодор» додатковий кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку на продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова, включно з будівництвом колій та лінії електропостачання, проектуванням доріг, управлінням дорожнім рухом та іншими пов’язаними компонентами з ЛКП «Львівавтодор». Також гроші хочуть використати на ремонт колектора, мосту та будівництво з’їзду.

 

Сума додаткового кредиту – шість мільйонів євро. Термін, на який продовжується кредитування – 9 років, з пільговим періодом в один рік. Схема погашення кредиту – шістнадцятьма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення пільгового періоду.

 

Базис відсоткової ставки розраховується на основі шестимісячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor). Маржа - 5,75% на рік, з можливістю підвищення до 6% або зниження залежно від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, коефіцієнта поточної ліквідності, коефіцієнта борг/EBITDA, коефіцієнта обслуговування боргу, що задовольняє ЄБРР, але не нижче від 3,75%.

 

Оціночна вартість проекту «Трамвай на Сихів» становить 25 850 000 євро. У ці кошти входять кредит Європейського банку реконструкції та розвитку – 12 млн євро, грант Європейського банку реконструкції та розвитку – 5 млн євро, місцевий внесок – 8,850 млн євро. Сума додаткового кредиту, який надають позичальнику, становить 6 000 000 євро.

16.12.2015