Суд у справі депутатів й активістів проти Марцінківа відбудеться 23 грудня.

У суді вже три позови до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа – від руху «Чесно», фракцій УКРОП та «Самопоміч» у міській раді. Суд має розглянути їх 23 грудня, а наразі відмовився призупинити рішення сесії міськради, що їх позивачі вважають незаконними, пише Фіртка.

 

Позовні заяви до Руслана Марцінківа подані від керівника громадського руху «Чесно» в Івано-Франківській області Віталія Світлика та лідерів фракцій УКРОП та «Самопоміч» в міськраді - Володимира Олійника та Олександри Федорук (заступник керівника фракції).

 

Активіст і депутати просять суд відновити законність та створити засади правового регулювання діяльності народних обранців в Івано-Франківській міській раді.

 

В позовних заявах були оскаржені всі рішення першого пленарного засідання міської ради від 01 грудня 2015 року, як такі що прийняті незаконно і протиправно.

 

Відомо, що позовну заяву УКРОПу буде розгдядати суддя Мирослава Польська, а позови від «ЧЕСНО» та «Самопомочі» - суддя О.М. Бабій.

 

Обидва судді відмовили позивачам в задоволенні клопотань, в яких вони просили до початку розгляду справи в суді в забезпечення позову призупинити дію всіх cумнівних рішень першого пленарного засідання міської ради від 1 грудня 2015 року.

 

Сам розгляд справ призначений на 23 грудня.

 

Водночас позивачі вже готують Апеляційні скарги до Львівського Апеляційного Адміністративного суду, які вони повинні подати протягом п’яти діб від часу відмови суду в клопотаннях.

 

Громадські ж активісти переконані, що така очевидна «юридична сліпота» суддів повинна мати наслідком як відвід суддів, так і звернення із скаргами до Вищої Ради Юстиції.

 

Як писав Z, наприкінці грудня також відбудеться суд у справі міського голови Львова Андрія Садового, на якого позов подала будівельна компанія, ділову репутацію якої, нібито, він зіпсував.

15.12.2015