Виконком хоче зробити безкоштовним проїзд у маршрутках для школярів.

Сьогодні, 11 грудня, в Івано-Франківську обговорили проект рішення про зниження тарифу на проїзд у міських маршрутках до 3,5 грн з 4. Також у рішенні пропонується зробити безкоштовним проїзд для школярів з першого вересня до першого червня. Влада обіцяє компенсувати перевізникам витрати, повідомляє Бліц-Інфо.

 

Заступник директора департаменту комунального господарства міськвиконкому Ігор Сенчук зазначив, що громадським транспортом користуються 20% дітей шкільного віку і влада міста готова компенсувати перевізникам витрати на їх проїзд.

 

«У місті зараз 23 тисячі учнів, із них десь 20% користується громадським транспортом. Сума складе близько 500-600 тисяч гривень на місяць на відшкодування для перевізників. Відшкодовувати витрати перевізникам будемо згідно з цією інформацією. Учням потрібно буде показувати учнівський квиток», - сказав Ігор Сенчук, передає Стик.

 

Натомість хтось з перевізників запропонував, щоб дітям, які справді потребують безкоштовного проїзду, надавали адресну допомогу.

 

У свою чергу, голова асоціації перевізників Володимир Сохан запропонував, щоб пенсіонери та школярі оплачували за проїзд 1 гривню. Таку пророзицію підтримали більшість присутніх перевізників. Але Ігор Сенчук нагадав, що відповідно до законодавства пенсіонери повинні їздити безкоштовно.

 

Після дискусії активісти запропонували ввести безкоштовний проїзд після введення електронних квитків, з чим погодились всі присутні.

 

Ігор Сенчук зазначив, що остаточне рішення буде ухвалене через два тижня.

11.12.2015