Наступного року місто планує витрачати менше.

Міська рада оприлюднила основні показники бюджету на наступний рік. Так, видатки у 2016 р., згідно з проектом, становитимуть 3,6 млрд грн, а доходи - 3,3 млрд грн. Про це сьогодні, 11 грудня, під час засідання виконкому повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, передає Zaxid.net.

 

Сума доходів міського бюджету, за словами Олега Іщука, може зменшитися у випадку ухалення змін до Податкового кодексу.

 

«Доходи можуть змінитися, якщо будуть прийняті зміни до Податкового кодексу, який буде розглядатися Верховною Радою разом із державним бюджетом. Перше - це податок на доходи фізичних осіб: якщо замість 15% буде закладено 18%, то буде невеличка кореляція по нашому бюджету. Також якщо приймуть зміни по єдиному податку, то у нас буде зменшення надходженнь єдиного податку», - пояснив Олег Іщук.

 

Проект основних показників бюджету невдовзі відправлять на розгляд депутатських комісій і лише після того, узагальнивши їхні пропозиції, виноситимуть на сесію.

 

Пропозиції до бюджету, зокрема щодо проектів, які будуть профінансовані з бюджету розвитку, депутати обговорюватимуть упродовж січня-лютого. До розгляду бюджету міста депутати візьмуться лише після ухалення державного бюджету, а до парламенту його проект Кабмін вніс лише сьогодні.

 

Минулоріч видаткова частина бюджету Львова на 2015 р.становила 3,9 млрд грн, а дохідна - 3,8 млрд.

11.12.2015