Зареєструвати автомобіль можна буде через Інтернет.

У Регіональному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ у Львівській області, що запрацював замість МРЕВ, впровадять онлайн-реєстрацію заявок на отримання послуг, розповів виконувач обов’язків директора центру Сергій Клочко, передає Вголос.

 

За його словами, Регіональний сервісний центр МВС максимально переходить на електронний формат спілкування із населенням: вже почав працювати сайт РСЦ, де незабаром з’явиться можливість онлайн-реєстрації на отримання послуг.

 

«Ми хочемо зробити, щоб будь-яка людина могла подати заяву на послугу через Інтернет, зайшовши через особистий кабінет мешканця. До прикладу, особа хоче зняти автомобіль з обліку чи перереєструвати транспорт без заміни власника. Подавши таку заявку через Інтернет, користувач отримає перелік документів, які йому необхідно для того, щоб таку послугу отримати. Особа всі ці документи готує і приходить у центр у день, про який її інформують смс-повідомленням», – пояснив Сергій Клочко.

 

Він додав, що паралельно в Регіональному центрі працюють над тим, щоб такі послуги через Інтернет громадяни могли замовляти і в територіальних центрах.

 

Також Сергій Клочко наголосив, що в Україні працює принцип екстериторіальності надання послуг, тобто людина може звернутися в будь-який центр, незалежно від місця реєстрації.

 

На Львівщині в структурі Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ працюють сім Територіальних сервісних центрів замість МРЕВ.

10.12.2015