"Самопоміч" наполягає на призначенні повторних виборів мера у Кривому Розі 27 березня.

Фракція "Самопоміч" відмовляється брати участь у голосуваннях у Верховній Раді, поки парламент не прийме постанову про призначення нових виборів міського голови у Кривому Розі. Згідно з офіційними даними, на виборах переміг кандидат від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул, випередивши претендента від "Самопомочі" на кількасот голосів.

 

Народний депутат Єгор Соболєв повідомив: "Самопоміч" припиняє голосувати за будь-які рішення у Верховній Раді, поки не буде знайдено вихід для жителів Кривого Рогу, яких сьогодні поліція знову припинила пускати до їхньої мерії. Натомість забезпечила повернення туди тріумфатору фальсифікацій Юрію Вілкулу та його сину Олександру – соратнику Віктора Януковича та постачальнику "тітушків" для терору євромайданів Дніпропетровська та Києва", – написав Соболєв на совїй сторінці у Facebook.

 

Наразі група народних депутатів підготувала проект постанови про нові вибори у Кривому Розі. Автори вважають, що голосування має відбутися 27 березня. Проект постанови підписали нардепи від низки фракцій, проте, за словами Соболєва, серед них нема жодного представника Блоку Порошенка. "Це ставить під загрозу цивілізований вихід з кризи, яка виникла внаслідок фальсифікації там виборів. Фракція президента є найбільшою у парламенті, і без неї жодне рішення ухвалити неможливо", – прокоментував нардеп.

 

Тим часом голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив парламентському апарату забезпечити невідкладний розгляд законопроекту про вибори у Кривому Розі на засіданні профільного комітету. До такого рішення прийшли на нараді з лідерами фракцій коаліції, інформує прес-служба ВР. "Ця проблеми вимагає невідкладного вирішення. Однак це рішення має бути прийнято у рамках чинного законодавства", – вважає Гройсман.

 

10.12.2015