ЄС не зміг ухвалити рішення щодо пролонґації санкцій проти РФ.

Європейський Союз змушений відкласти ухвалення рішення щодо пролонґації антиросійських санкцій, накладених на Москву у зв'язку з аґресією проти України, і котрі вичерпуються в січні 2016 року.

 

Таке рішення ухвалила нарада на рівні послів країн-членів ЄС у Брюсселі, повідомляє Reuters.

 

Пролонґацію санкцій фактично заблокувала Італія, котра наполягла на тому, що таке принципове рішення мусить ухвалюватися після триваліших дискусій, а сама ж рада не може бути органом для автоматичного схвалення пропонованої "аґенди". "Ми вважаємо, що це важлива тема, і вона заслуговує щонайменше на обмін думками. Навіть якщо немає ніяких розбіжностей щодо суті", – підтвердила Тіціана д'Анджело, прес-секретар італійської місії в ЄС.

 

Один із дипломатів розповів Reuters, що посли могли би повернутися до обговорення теми у четвер, утім, імовірно, рішення перенесуть на нараду міністрів закордонних справ, котрі зутрічатимуться у Брюсселі 14 грудня. Декотрі з амбасадорів закликали залишити децизію за лідерами держав, котрі матимуть зустріч у Бельгії 17-18 грудня.

 

На тлі інших країн виділяються Італія, Угорщина та Кіпр, котрі схиляються до співпраці з Росією замість конфронтувати з Москвою.

 

09.12.2015