Депутати облради підтримали львівських колег у проханні звільнити Яценюка.

Під час першого засідання Тернопільської обласної ради депутати звернулись до Президента та Верховної Ради з проханням звільнити прем’єр-міністра Арсенія Яценюка через невиконані обіцянки та зубожіння українців під його керівництвом. Відповідне звернення озвучив один з координаторів «Зарваницької ініціативи» Володимир Болєщук, пишуть Тернопільські новини.

 

На думку депутатів, рік перебування Арсенія Яценюка при владі засвідчив його неспроможність керувати урядом та проводити реформи, необхідні українцям та на які чекають закордонні партнери держави.

 

«Замість реформ ми бачимо лише їх імітацію, замість обіцянок люстрації – збереження на посадах людей з оточення представників режиму Януковича. Маємо констатувати, що фінансова політика уряду за цей рік призвела ще до більшого зубожіння українців та зростання зовнішнього боргу держави, падіння національної волюти. Всупереч вимогам МВФ, тарифна політика так і не стала прозорою, попри те, що ціни на газ, на тепло для населення були збільшені в кілька разів, якість надання цих послуг не стала кращою», – йдеться у зверненні.

 

«Ми переконані, що в п’ятницю, 11 грудня, уряд Яценюка має прозвітувати перед парламентом, а після цього скласти свої повноваження, адже не виконав жодного з завдань, проставлених українським народом», – резюмував Віктор Болєщук.

 

Як повідомляв Z, депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до Президента та ВРУ про відставку Яценюка також.

 

09.12.2015