ЄУ може до середини 2016 року скасувати візовий режим для України.

Водночас з українцями право без віз в’їжджати до Шенґенської зони отримають і громадяни Грузії – про це написала німецька газета Die Welt.

 

 

Видання з покликом на інформацією обізнаних дипломатичних кіл в Брюсселі, подає, що 15 грудня цього року Європейська Комісія має репрезентувати звіт, в якому буде дана позитивна оцінка ходу виконання Києвом і Тбілісі умов для скасування віз.

 

Така оцінка Єврокомісії стане передумовою для згоди країн-членів Європейської Унії на скасування віз для громадян Грузії та України. Разом з тим наголошується, що Києву, на думку Брюсселя, треба буде до весни 2016 року покращити роботу в деяких сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією.

 

Видання Die Welt уточнює, що скасування візового режиму для грузинів та українців передбачає дозвіл на перебування в Унії впродовж трьох місяців протягом півроку. При цьому, для того, щоб працювати в країнах ЄУ потрібно буде отримати спеціальну робочу візу.

 

Видання робить припущення, що запровадження безвізового режиму з Україною має посприяти посиленню позицій українськго президента Петра Порошенка. Таким чином буде оцінено його зусилля, спрямовані на проведення реформ. 

09.12.2015