Учасники АТО можуть зі своїми питаннями звертатись на лінію 112.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав учасників АТО та членів їх сімей з будь-яких питань, зокрема тих, що стосуються соціальних пільг, допомог чи виплат, звертатись на лінію «112». Про це він сказав на зустрічі з демобілізованими та громадськими активістами, передає прес-служба ЛОДА.

 

«Служба «112» централізовано прийматиме дзвінки з питань, що стосуються учасників АТО. Тому усі проблеми, скарги та інші питання можна буде також викласти, зателефонувавши за єдиним номером», - зазначив Олег Синютка, пише прес-служба ЛОДА.

 

У відповідь військові та члени родин загиблих учасників АТО поскаржились на відсутність належної уваги та допомоги від соціальних служб та місцевої влади.

 

Олег Синютка сказав, що цієї суботи, 12 грудня, у Львові відбудуться загальні збори учасників АТО та волонтерів Львівщини, щоб власне й підсумувати усі потреби демобілізованих військовослужбовців, а також проблемні питання членів сімей загиблих в АТО.

 

«В усіх районах області відбулись зустрічі із учасниками АТО, де ми вислухали ті проблеми, з якими їм доводиться самотужки боротись. Це не разовий захід, і подібні спілкування відбуватимуться в подальшому. Звичайно, що право кожної людини прийти чи не прийти на таку зустріч. Але головне, щоб люди не мовчали, бо я хочу почути кожного», – додав Олег Синютка.

 

Як писав Z, у Львові виник конфлікт навколо Центру соціальної допомоги учасникам АТО. Як пишуть ЗМІ, учасники акції протесту під стінами ЛОДА увірвались до сесійної зали ЛОР і голова Олександр Ганущин закрив сьогоднішнє засідання.

08.12.2015