Центр допомоги учасникам АТО назвав сьогоднішній мітинг військових під ОДА провокацією.

Центр соціальної допомоги учасникам АТО, створений при Львівській облдержадміністрації та очолюваний волонтером Богданом Дідичем, вважає нинішню акцію перед приміщенням ЛОДА, на яку нібито зібрались військові з усієї області, провокацією. Про це йдеться в заяві Центру на сторінці в мережі Facebook.

 

«Ця акція має провокативний характер, оскільки за час роботи Центру допомоги учасникам АТО при Львівській ОДА (далі – Центр) до нього не було звернень ані від вказаних в анонсі громадських організацій, ані від бійців вказаних підрозділів, які були би б проігноровані Центром чи особисто його керівником Богданом Дідичем», – йдеться у заяві.

 

У Центрі наголосили, що він був створений на виконання указу Президента та на основі зборів 46-ти волонтерських організацій та ініціатив. Також у заяві зазначено, що якщо були випадки ігнорування Центром учасників АТО, варто звертатись до його керівників, а не влаштовувати провокативні акції.

 

«...провокативні акції для привернення уваги до самих себе та для досягнення їхньої основної мети: зміни керівника Центру на повністю залежну від них людину. Нагадуємо, що такі спроби вже мали місце за активної участі екс-регіонала Івана Спринського», – йдеться в документі.

 

«У своїх заявах, розповсюджених у соціальних мережах, представники вказаних в анонсі військових підрозділів не підтвердили свою участь у даній акції, а також повідомили Центр, що будь-якого погодження чи з’ясування консолідованої думки підрозділів з боку організаторів акції не було», – додали волонтери.

 

Окрім того, Центр просить правоохоронні органи звернути увагу на організаторів нинішньої акції, які під час останньої зустрічі керівництва Центру та ЛОДА погрожували Богданові Дідичу гранатою.

 

«Просимо правоохоронні органи діяти в рамках чинного законодавства, щоб запобігти можливим провокаціям та жертвам. Адже саме з використанням гранат було вчинено останні теракти у м. Львові», – йдеться в заяві.

08.12.2015