Сич дбатиме про відкликання депутатів-прогульників.

Новообраний очільник Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич впевнений, що робота цієї каденції депутатів буде продуктивнішою за минулішу – хоча б тому, що тепер на депутатів можна впливати більше, щоб змусити їх до роботи, пише Бліц-Інфо.

 

«Цього разу у нас є більше важелів впливу. Я й раніше поступово відносився до цього питання, але мої повноваження обмежувались хіба моральним впливом. Голова облради міг під час підсумків роботи сказати які депутати прогуюють та неналежне виконують взяти на себе зобов'язання. І на цьому завершувалось. Натомість зараз, згідно зі законом, є можливість відкликання депутата. І цей механізм доволі простий», - сказав Олександр Сич.

 

Отже, якщо депутат прогулює сесії та засідання своєї комісії, не веде роботу в окрузі, то його можна відкликати.

 

«Процедуру відкликання може розпочати і виборець, і партія, від якої обранець пройшов до ради. Для відкликання потрібно зібрати кількість голосів, що відповідає депутатській квоті. У нашому випадку це близько 5,5 тисяч. І при цьому голоси можна збирати не тільки на окрузі цього депутата, а загалом - на території області. І тоді вже партія на своєму з'їзді вирішить, що робити з прогульщиком - відкликати чи ні. Загалом, тут вже все залежатиме від відповідальності партії», - пояснив свободівець.

08.12.2015