Вірменія і ЄУ розпочали перемовини щодо нової угоди.

Як повідомило радіо Deutsche Welle з посиланням  на джерела в Європейській Комісії, нова двостороння угода, покликана замінити застарілі домовленості про партнерство і співробітництво від 1999 року.

 

 

Новий документ охоплюватиме політичне, економічне та галузеве співробітництво і враховуватиме зобов'язання, які нещодавно взяла на себе Вірменія. Про це заявила верховний представник Європейської Унії  із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні під час зустрічі з міністром закордонних справ Вірменії Едвардом Налбандяном у Брюсселі.

 

Федеріка Моґеріні висловила сподівання, що укладання нової угоди відкриє нові можливості для розвитку торгівлі та інвестицій, а також для тіснішої співпраці в енергетичній та транспортній сферах.

 

Як наголошується в повідомленні Єврокомісії, угода допоможе остаточно подолати невизначеність, що виникла в 2013 році, коли переговори між ЄУ та Вірменією про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі не змогли завершитися через рішення Єревана приєднатися до ЄАЕС.

08.12.2015