Активісти і міська влада уклали мирову угоду навколо скверу святого Юра.

3-го грудня, Львівська міська рада та активісти ініціативи «Врятуй сквер святого Юра!» підписала мирову угоду, передає Галінфо.

 

Роботи у сквері, як повідомляв Z, відновлять вже сьогодні і через два тижні на площі планують відновити рух тролейбісів.

 

За словами активіста Андрія Біляєва, позиції мирової угоди прописані так, що дають можливість зберегти сквер.

 

«Тут врахована вимога якнайшвидше повернути сквер у перлік скверів Галицького району з чітко зафіксованими його межами, вимога про якісну реконструкцію скверу. Має бути створена робоча група з представниками громадськості, щоб визначити, чи реконструкція відбуватиметься на конкурсній чи тендерній основі. Цей документ дає можливість максимально зберегти сквер і привести найближчим часом його до належного вигляду», - сказав активіст.

 

Ініціатива «Врятуй сквер святого Юра!» погодилась на рух тролейбуса площею перед собором.

 

«Від самого початку ми заявляли, що погоджуємося на компромісний варіант – проїзд лише для тролейбусів. Це не відрізає сквер від його основних користувачів – мешканців, студентів та викладачів», – додав Андрій Біляєв.

 

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза повідомив, що після підписання мирової угоди місто може відновити комплекс робіт на цій ділянці.

 

«Від сьогодні «Зелений Львів» і «Онур» приступлять до виконання робіт на ділянці. Протягом двох тижнів ми виконаємо ці роботи і відновимо рух громадського транспорту», - сказав він.

 

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич наголосила, що міська рада виконала зобов’язання, попередньо усно покладені на неї активістами щодо прозорості та оприлюднення усіх необхідних документів у мережі.

 

 

03.12.2015