Депутати почали перше засідання, активісти вже просять декого скласти мандати.

Сьогодні, першого грудня, розпочалось перше засідання сесії новообраної міської ради Івано-Франківська. Депутатів пікетом «привітали» активісти громадського руху «Чесно», які закликали прогульників виправитись, передає Станіславське.тв.

 

«Ми закликаємо депутатів, які в попередньому скликані прогуляли в один з років каденції більше, аніж 50% пленарних засідань, засідань комісій або не подали жодного запиту, щоби вони у цьому скликані працювали. Оскільки їм народ надав мандат довіри, аби вони їх представляли в міській раді, вони повинні відвідувати ці засідання», – наголосили активісти.

 

До «прогульників», пише Репортер, зараховані представники «Свободи» Роман Онуфріїв, Андрій Грималюк, Мар’ян Вагилевич, та представник «Батьківщини» Руслан Терешко.

 

Окрім того, рух «Чесно» вимагає скласти мандат у депутата від «Самопомочі» Петра Гречанюка, який свого часу балотувався від Партії регіонів.

 

На початку засідання сесії, повідомляє Галка, міський голова Руслан Марцінків оголосив про створення трьох депутатських фракцій. Так, 6 депутатів від «Самопомочі» очолила львів’янка Ірина Кулинич, її заступницею стала Олександра Федорук.

 

Фракцію з 6 депутатів від УКРОПу очолив Володимир Олійник.

 

Також створила фракцію більшість найбільша політсила, представлена в раді ВО «Свобода», проте наразі імені її керівника не назвали.

 

Як повідомляв Z, також до Івано-Франківської міської ради увійшли 9 депутатів від БПП «Солідарність», 4 – від ВО «Батьківщина» і три – від УНП.

 

Нагадаємо, сьогодні івано-франківські депутати мають обрати секретаря ради. Імовірно, ним стане свободівка Оксана Савчук.

01.12.2015