Депутатом Тернопільської обласної ради від БПП «Солідарність» став футбольний тренер Іван Марущак, який донедавна тренував у Криму ялтинську команду та проводив матчі дружби з командою чеченського Грозного, пише газета "Номер один".

 

За даними ЦВК Іван Марущак має українське громадянство, хоч і вказав в інформації про себе, що його місце проживання – Сімферополь, а місце роботи – кримське спортивне агентство.

 

Натомість деякі публікації в російських ЗМІ, пише видання, вказують на те, що новообраний тернопільський депутат має також російський паспорт. Зокрема, про російський паспорт Івана Марущака говорив директор футбольного клубу, де нинішній депутат працював тренером. Водночас, зараз Іван Марущак живе і працює на Тернопільщині, де навіть планує побудувати спортивний комплекс і організував футбольну команду в рідному селі олігарха Дмитра Фірташа Синьків.

 

З російських ЗМІ газета також дізналась, що Іван Марущак одразу після появи в Криму російських окупантів, але ще до проведення так званого референдуму, поїхав в чеченський Грозний, щоб провести там матч дружби, а по тому приймав грозненську команду в Ялті.

 

Коли ж російські гроші почали закінчуватись, Іван Марущак звернувся з листом до Володимира Путіна з проханням урятувати ялтинський ФК, що завжди підтримував Росію. Проте російський президент не розчулився. Потому Іван Марущак перебрався на Тернопільщину і влився до лав БПП.

 

«А фішкою передвиборчої кампанії Івана Марущака стала ідея будівництва у його рідному селі Городок Заліщицького району спортивно-оздоровчого комплексу «Городок». Окрім того, новоспечений політик заявив нікому не відому футбольну команду «Агро» з пропискою у селі Синьків (рідне село опального мільярдера Дмитра Фірташа), зібрану на загал з російськомовних футболістів на аматорський кубок України. А за два дні до виборів чоловік організовує товариський матч збірної Заліщицького району з тернопільською «Нивою». І місцевий виборець під час голосування таки віддав свої голоси Іванові Марущаку, який вже незабаром отримає бажаний депутатський мандат», – пише газета Номер один.

 

Сам Іван Марущак у коментарі виданню спростував те, що має російський паспорт на додачу до українського, та розповів, що йому пропонували кримське громадянство, але після окупації українського півострова він кинув дім і бізнес та повернувся на материк.

01.12.2015