У військовому ліцеї учень зарізав товариша.

Прокуратура Надвірнянського району розслідує вбивство 14-річного учня Надвірнянського військово-спортивного ліцею, що сталось вчора, 29 листопада, ввечері, повідомили в прокуратурі області.

 

У відомстві зазначили, що трагедія сталась через сварку між учнями другого курсу. Від завданого ножем удару 14-річний хлопець помер на місці.

 

Прокуратура Надвірнянського району розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) КК України.

 

Наразі тривають першочергові слідчі дії направлені на з’ясування всіх обставин правопорушення, призначено низку експертиз.

 

Заступник директора ліцею-інтернату полковник Микола Куцань, пише Репортер, розповів, що подія трапилась учора між 19 і 20 год.

 

У соцмережах надвірнянці пишуть, що сварка між хлопцями виникла через те, хто має стояти в наряді.

 

Водночас видання Стик повідомляє, що сварка сталась через алкоголь.

 

«Двоє ліцеїстів другого курсу Надвірнянського військово-спортивного ліцею разом відбули наряд. Коли звільнилися, один з них дістав десь алкоголь, який разом і спожили. Майбутній потерпілий зібрався йти відпочивати. Його кривдник сказав, мовляв, куди йдеш, спершу поприбирай. Хлопець відмовився і тоді його товариш схопив ножа та наніс удар в область серця, після чого спокійно розвернувся та пішов. Потерпілий ще був живий, навіть попросив, щоби йому допомогли довести до медпункту. Він ще спромігся туди дійти і там впав мертвий», – йдеться у повідомленні.

 

Потерпілий - житель Івано-Франківська. Другий учень – з Миколаєва.

30.11.2015