Міноборони виявило нові проблеми з панцеромобілем «Дозор», що випускається на Львівському бронетанковому заводі.

Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський заявив, що під час державних випробувань панцерованого автомобіля «Дозор» виявлено 49 недоліків, передає прес-служба відомства.

 

«Наразі готується спільне рішення з підприємством "Укроборонпром" щодо усунення цих недоліків та укладання угоди на постачання цього автомобіля для ЗСУ. Всі ці питання будуть вирішені в робочому порядку і Збройні сили України отримають надійну машину», — розповів генерал-лейтенант Ігор Павловський.

 

Недоліки, які були виявлені під час випробувань, здебільшого стосуються до ходової частини. Машина пройшла близько 8 тисяч кілометрів і частота поломок становила 4–5 на тисячу кілометрів.

 

«Ми повинні забезпечувати наших військовослужбовців такою технікою, яку можна використовувати в повному обсязі. Техніка призначена для виконання завдання, а не для того, щоб її ремонтувати після кожної тисячі кілометрів пробігу. Перш за все для нас — це життя людей», — наголосив заступник Міністра оборони України.

 

«Дозор» — повноприводна бойова броньована машина з колісною формулою 4х4. Створений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування як багатоцільовий захищений транспортний засіб для транспортування особового складу, зброї та військового обладнання вагою до 2 тон. Виготовляється на заводі імені В. О. Малишева, Київському бронетанковому заводі та Львівському бронетанковому заводі (від 2015 року).

 

Автомобіль призначений для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, у штабах, розвідувальних та тилових підрозділах. Залежно від призначення передбачені різні варіанти виконання панцеромобіля у виробництві: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини

 

Вартість виготовлення одного екземпляра «Дозор»-Б становить 3 млн грн, час виготовлення — 6 місяців.

 

У 2013 році ліцензію на виготовлення машини купила польська компанія «Міста», що випускає його з назвою Oncilla.

 

Львівський бронетанковий завод надає допомогу військовослужбовцям Збройних сил України у ремонті та відновленні військової техніки, що перебувала на довгостроковому зберіганні.

 

Окрім роботи з військовою технікою, завод освоїв і працює з різними видами господарської продукції та конверсійної техніки: ЛіАЗ-5256,ГАЗель, тягач ГТУ-1-0,5, бульдозери ЛРМЗ-460 і ЛРМЗ-580, КТС-16, БМР-1, ІМР-1, ІМР-2 та інші. Серед послуг: шліфування колінчастих валів автомобілів, ливарні роботи, кування, виготовлення та ремонт вантажопідйомного обладнання (стропи, траверси), хімічне покриття (хромування, оксидування, обміднення, цинкування) та термічна обробка деталей (гартування, цементація).

 

Станом на серпень 2015-го завод передав в зону бойових дій понад 100 відремонтованих танків, готові до відправлення п'ять танків Т-72 та п'ять розвідувальних машин.

 

13 червня 2015 року Державний концерн «Укроборонпром» звільнив директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» Олександра Остапця через невиконання виробничих планів на підприємстві.

 

1 жовтня 2015 року правоохоронці затримали колишнього директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у привласненні 2 млн гривень державних коштів. Як повідомляв Z, Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Олександра Остапця і призначив заставу розміром 30 млн гривень.

30.11.2015