У заступники міського голови сватають "Божого чоловіка".

Формування управлінської команди навколо нового міського голови Івано-Франківська "Свободівця" Руслана Марцінківа у розпалі. Жодних призначень офіційно ще не відбулось, але кипить робота в кулуарах. За інформацією місцевого видання Галка, ВО "Батьківщина" лобіює призначення Олександра Левицького заступником міського голови з гуманітарних питань. Нині цей пан формально ще рахується першим заступником голови Івано-Франківської обласної ради.

 

Інтернет мем, який з'явився у мережі після суперечки Левицького з громадським активістом Євромайдану

 

Олександр Левицький свого часу прославився скандалом: в часі Євромайдану, на одному з публічних зібрань він посперечався з місцевим активістом, коли йшла мова про необхідність люстрації чиновників. “Та при всій повазі, чуєш – за мене проголосувало купу людей, чоловіче Божий, – а ти помовчи, будь ласка!“, – вигукнув Левицький. Відтоді до нього і причепилося іронічне означення "Божий чоловік".

 

Втім, місцева громада відреагувала на емоції пана Олександра вимогою відставки. У відповідь той вибачився, але демаршу не вчинив. 

Під час виборчої кампанії до місцевих рад, внаслідок якої Левицький знову пройшов до обласної Ради, стався ще один інцидент: його агітаційну продукцію розповсюджували через церкву.

 

А на звістку про його ймовірне призначення віце-мером Івано-Франківська обуренням вибухнули соцмережі. "Самі божі люди ..нда це буде не тільки плювок це буде конкретне харкання в обличчя громади!", - один з типових коментарів під цією новиною.

 

Нагадаємо, що напередодні жваво обговорювалося ще одне евентуальне призначення в пулі Руслана Марцінківа. Йшлося про те, що заступником міського голови з питань будівництва, архітектури та земельних питань стане колишній голова Тернопільської обласної ради та депутат попередньої каденції ВРУ "свободівець" Олексій Кайда.

 

27.11.2015