Львівщина та Івано-Франківщина потрапили у трійку областей з найгіршими дорогами.

Система народного контролю «Слово і діло» проаналізувала стан доріг в областях України та склала відповідний рейтинг.

 

Так, в Івано-Франківській області конче потребують ремонту 49,60% автошляхів, у Львівській області – 45,82%, у Тернопільській – 34,65%.

 

«Слово і діло» зазначає, що ще у червні стан доріг Львівщини та Івано-Франківщини був незначно, але кращий, тоді ремонту потребували, відповідно, 45,36 і 45% шляхів. Натомість на Тернопільщині справи дещо пішли вгору – 5 місяців тому ремонту вимагали 36,92% доріг області.

 

Водночас на першому місці в рейтингу найгірших доріг – Одеська область, де 49,6% шляхів перебувають в критичному стані. Також до п’ятірки «лідерів» увійшли Ченівецька область з результатом 43,78% та Миколаївська – 41,29%.

 

Як повідомляв Z, Львівська область має шанси суттєво покращити стан доріг за рахунок понаднормових надходжень з митних платежів Львівської митниці. За словами голови ЛОДА Олега Синютки, вже відремонтована дорога на Луцьк, тривають роботи на державній трасі в напрямку Закарпаття. Голова служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Василь Буджак розповів, що триває ремонт траси, що сполучає Львів та Іван-Франківськ через Галич і Бурштин, також ведуться роботи у напрямку Калуша.

20.11.2015