Два пункти обігріву для безхатьків запрацюють ще до холодів.

Для того, аби люди, які не мають житла, могли погрітися взимку протягом дня, у Львові запрацюють два пункти денного обігріву – на вул. Кирилівській, 3а та на вул. Тихій, 5 в ЛКП «Княже місто». Уночі ж безхатченки можуть перебути в Центрі на Кирилівській, нагадали в прес-службі Львівської міської ради.

 

«Пункт денного обігріву бездомних городян буде розміщено в приміщенні Центру обліку і нічного перебування бездомних на вул. Кирилівській, 3а, ІІ поверх, і з настанням холодів безхатченки зможуть безперешкодно тут погрітись. Окрім обігріву вони матимуть можливість попити чай, а також проконсультуватись з соцпрацівником Центру. В приміщенні Центру є можливість розмістити 55 безхатченків. Окрім цього ще один пункт, де можна погрітись у холоди, буде розташовано в центральній частині міста – в приміщені ЛКП «Княже місто», що на вулиці Тихій, 5», – сказав виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

 

Пункти денного обігріву традиційно працюють у Львові вже кілька років поспіль. Окрім того, пункти обігріву встановлює обласне управління ДСНС.

 

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на «вулиці», зокрема: веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав. Контакти Центру обліку та нічного перебування бездомних: вулиця Кирилівська, 3а, телефони: 2331479, 2331049.

 

Станом на 1 січня 2015 року у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян зареєстровано 1 913 бездомних громадян. За минулий рік працівники Центру поставили на облік 416 бездомних громадян: 223 чоловіків і 193 жінок, з них 65 осіб, звільнених з місць позбавлення волі, 28 інвалідів, 62 сім’ї з дітьми, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

19.11.2015