Путін вважає, що конфлікт на Донбасі може «заморозитися».

Президент Росії Володимир Путін закликав не драматизувати потребу пролонґувати мінські домовленості на 2016 рік. Щоправда, в такому кроці він звинувачує Україну.

 

Такі думки Путін висловив в інтерв'ю турецькій аґенції "Анадолу" напередодні своєї поїздки у Стамбул для участі у саміті "Великої двадцятки".

 

"Не став би зайвий раз драматизувати ситуацію з затягуванням виконання мінських домовленостей. Незважаючи на певні труднощі, вони втілюються, і головне, що норми, принципи і логіка документу не ставляться під сумнів. Ідеться лише про технічну пролонґацію термінів", – заявив президент РФ.

 

Зокрема, Володимир Путін сказав про відтермінування місцевих виборів. "Перенесення місцевих виборів Донецьком та Луганськом на наступний рік – вимушений крок. Їхнє проведення у цьому році було би можливим, якби Київ чітко виконував мінські домовленості від 12 лютого і узгодив з "ДНР" і "ЛНР" питання організації виборів, а також увів закон про особливий статус Донбасу в його первісному вигляді", – заявив Путін.

 

"Однак все ще залишається загроза перетворення Донбасу на заморожений конфлікт. До цього провадить політика Києва, який і далі нарощує блокаду, не пускає туди ні продовольство, ні гроші. Ліквідував там банківську систему, блокував аеропорт", – поскаржився ВВП.

 

13.11.2015