Засідання старших посадовців ЄС із запровадження безвізового режиму з Україною відбудеться 24 листопада.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що засідання старших посадовців ЄС із запровадження безвізового режиму з Україною відбудеться 24 листопада.

 

Про це Клімкін заявив під час доповіді у парламенті, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна". Ця зустріч мала вдібутися 10 листопада, та її відклали через відставання України від обумовлених графіків.

 

"Ми запланували на 24 листопада засідання старших посадовців щодо безвізового діалогу, де ми оформимо наш прогрес із метою підготовки звіту, який має бути оприлюднений 15 грудня", – повідомив міністр.

 

За його словами, якщо Україна отримає позитивний висновок, то безвізовий режим упровадять протягом кількох місяців. “Якщо 15 грудня, як ми всі сподіваємось, у нас буде в основному позитивна доповідь, яка дозволить нам рухатись до технічних та практичних моментів отримання безвізового режиму, тоді почне готуватись рішення спочатку Європейської комісії, а потім Європейської ради. Одночасно ЄК додатково має подивитись, що все, що прийняте... працює і тоді безвізовий режим буде наданий відповідним чином”, – цитує Павла Клімкіна аґенція УНН.

 

“Є реальні шанси, що ми його отримаємо протягом декількох місяців після відповідного рішення Європейської комісії та Європейської ради. Це може бути два місяці, це може бути три місяці, залежно від того, які рамки будуть вибрані”, – прогнозує міністр.

 

13.11.2015