Дмитро Ярош складає повноваження голови «Правого сектору».

Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош заявив про складення повноважень провідника через розбіжності з деякими керівниками руху.

 

«Як провідник я несу персональну відповідальність за все, що відбувається в організації, і не збираюся перекладати її на інших. Саме тому я не можу бути "весільним генералом" у "Правому секторі"», — йдеться в заяві Яроша, поширеній ним у Facebook.

 

Дмитро повідомив, що 8 листопада у Києві відбулась конференція керівного складу «Правого сектору». Метою, задекларованою організаторами — частиною проводу ПС, — було напрацювати робочі матеріали для підготування всеукраїнського з'їзду, розробити революційну концепцію протидії зовнішнім і внутрішнім ворогам тощо. «Натомість ініціатори та деякі учасники зібрання, — коментує Ярош, — взяли на себе нелеґітимні функції: визначення стратегічного напряму розвитку ПС та обрання ще одного проводу».

 

В альтернативному керівному органі Ярошу пропонували посаду провідника. Та він відкинув пропозицію конференції. «Я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією провід та складаю з себе повноваження провідника національно-визвольного руху "Правий сектор", залишаючись націоналістом, державником і революціонером», — заявив Ярош.

 

Дмитро нагадує, що після поранення на передовій довірив деякі напрямки управління «своїм найближчим однодумцям», які «мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху». «Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини проводу», — констатував Ярош.

 

Офіційний сайт «Правого сектору», який, очевидно, перебуває під контролем апологетів згаданої конференції, підтвердив наявність розбіжностей з Дмитром Ярошем. Активісти ПС критикували політику руху за «відхід від революційної стратегії».

 

Вони також вважають, що структурам належить перейти у категоричну опозицію до влади. Так, конференція 8 листопада «розпрацювала стратегічні напрямні руху, в центрі яких стояло невизнання бандитського режиму П. Порошенка леґітимною владою і безальтернативність революційного шляху боротьби».

 

11.11.2015